maandag 20 september 2021

Maandag wasdag

Vroeger was het op maandag wasdag, sommige van jullie kennen misschien ook nog wel de tijd van de wasborden en de wringers ik ben blij dat ik het niet meer op die manier hoef te doen en daarom draait vandaag de wasmachine op mijn blog, maar kijk nou de twee ondeugende poesje die gooien alle was overhoop eentje is er zelf in de wasmand gaan zitten en de andere speelt met een verdwaalde sok.
Het idee komt van instagram, ik heb mijn versie ervan gemaakt

deze kaart doet mee met:

gebruikte materialen:

papier: wibra en action
mallen: LF767, action
stempels: LF meow you doin"
twin markers

25 opmerkingen:

 1. Zo leuk je kaartje Ellen, ik ben ook heel blij dat ik zo de was niet meer hoef te doen, sunlight zeep raspen in de ketel op het vuur de witte was laten staan heel de nacht, en dan op het wasbord en de wringer oei daar heb ik wat met de vingers tussen gezeten als jong meisje, zo blij dat we bij ons thuis een half wasser kregen :) fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig heb ik die tijd niet meegemaakt,heerlijk dat het met de wasmachine én droger kan…jouw kaartje is erg leuk geworden met die kleine boefjes Ellen xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik er aan terugdenk was wasdag voor onze moeders ronduit afzien ..wát hebben wij het goéd! Je kaart is zó leuk met de ondeugende katjes. Gelukkig zit er 1 in de wasmand en NIET in de machine (dat lees ik ook wel eens in de krant 🥴).
  XxIrene

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We hebben het tegenwoordig wel een stuk makkelijker, mijn wasmachine draait ook nu 1 druk op de knop en klaar, haha lekker makkelijk.
  Een leuke kaart met die schattige poesjes.
  Groetjes Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke kaart !!! Helemaal leuk met de ondeugende poesjes erbij.
  Ik heb gelukkig ook niet anders gekend dan dat we een wasmachine hebben, een handwasje op zijn tijd is niet zo erg, maar de echte werkkleding: daar moet je toch niet aan denken.
  Fijne dag,
  Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihi, wat een leuke kaart met de poesjes bij de wasmachine. Wij hebben het tegenwoordig toch maar fijn met zo'n wasmachine!
  Groetjes, Eri

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja wat een verschil met vroeger, ik heb nog wel geholpen met de ketels wasgoed op het vuur zetten en alles door de wringer halen. Het was allemaal heel zwaar werk, gelukkig is dat tegenwoordig allemaal veel gemakkelijker.
  Leuke kaart met die poesjes, ook veel kleurtjes, dat maakt het lekker vrolijk.

  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, wat een leuke kaart!! Zoveel leuke details zijn er weer op te zien en de poes in de wasmand... Wat maakt die er een rommeltje van. Bij ons staat nog altijd een foto waarop onze Moppie in de wasmand zit. Ze is 18 geworden en alweer 21 jaar geleden overleden, maar ze heeft nog altijd een heel dierbaar plekje in ons hart.
  Gelukkig gaat alles nu volautomatisch. Soms mopperen we wel eens ... maar zoals mijn moeder heel vroeger de was deed .... Wat zijn wij toch bofferds.
  Fijne dag Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb mijn oma vroeger nog geholpen met de was door de wringer halen en later werd alles buiten op de klopstok te drogen gehangen. Dat waren nog eens tijden (blij dat we er nu automaten voor hebben).
  Jouw poesjes zijn zich lekker aan het uitleven met de was. Superleuke kaart.
  xxx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke kaart Ellen!! Maar die was.. Net 3 trommels weggevouwen. Blij dat het weer klaar is.
  Fijne week!!
  Groeten van Femminde

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo blij dat ik deze van het weekend al heb weggewerkt dankzij de dochter die gisteravond alweer terug moest naar haar studentenkamer en studie... Wel een heel leuke! Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Superleuk hoe je de poesjes met de wasmachine hebt gecombineerd. Ik heb de wasmachine ook (waar je gelukkig ook een camera mee kunt maken), maar dacht na aanschaf:"waarom zou je iemand een wasmachine op een kaart sturen?" Zo is dat heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kleine wasjes, grote wasjes...een hele leuke kaart Ellen, grappig met die poezen erbij.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk die wasmachine en de katjes die zo goed bezig zijn met de was, heel erg leuke kaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuke kaart heb je er zo van gemaakt, Ellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooi en schattig kaartje!
  Liefs, Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een lieve schattige wasdag kaart Ellen.
  Groetjes Elle-jeanne

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat super grappig die poesjes bij de wasmachine! Toevallig heb ik net een was uit de machine gehaald en opgehangen maar meestal was ik in het weekend!
  Groetjes Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een gezellige kaart.. leuk tafereeltje met de poezen erbij. Gelukkig met een wasmachine. Vroeger was het zeker heel anders. Veel meer en zwaar werk. Ze gooiden de kleren niet zo snel bij de was als wij nu doen.... maar het gaat ook gemakkelijk nu. Hier was het mooi weer dus ook gewassen en lekker buiten drogen. Heerlijk fris. Groeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Gelukkig hebben wij de wasmachine.
  Jij hebt er wel een heel lief tafereeltje van gemaakt.
  Groetjes Rina

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Gelukkig zaten de poesjes niet in de wasmachine! Ik ken de tijd niet van wasborden, maar hoorde mijn moeder er wel over, van toen zij kind was. Lijkt me echt vreselijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Superleuk gemaakt!! Ja maandag wasdag, klopt..mijn moeder had ook nog een centrifuge...en die rammelde altijd flink als het niet goed ging hhihih.
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 23. A very sweet creation, thank you so much for joining in with our Animals and Creatures theme at the Allsorts Challenge this week.

  B x

  BeantwoordenVerwijderen
 24. A fabulous card and scene, thanks for sharing it with us at Allsorts this week for our Animals and Creatures theme.
  Lorraine

  BeantwoordenVerwijderen
 25. What a lovely scene you have created love the little images a super card thank you for joining us at ALLSORTS this week.
  hugs
  lolo x

  BeantwoordenVerwijderen